Top

België

Reisgids

Zin in een stedentrip of dagje uit? Dan is België de ideale bestemming! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een stad als Antwerpen, Brussel, Brugge of Gent. 

Vooral als je van bourgondisch eten en lekkere biertje houdt, is België dé plek voor jou. Voeg daar nog de historische steden en oude architectuur aan toe en het feestje is compleet. 

Trek je er liever op uit in de natuur? Dan kun je in de Belgische Ardennen je hart ophalen. Wandelen door de bossen, mountainbiken en charmante dorpjes bezoeken, in de Ardennen kan het allemaal.

Bestemmingen in België

Ardennen (Coming soon)

Brugge (Coming soon)

Bereid je bezoek voor

Reistijd: De reistijd naar België is heel erg afhankelijk van waar in Nederland je precies woont (en waar in België je heen wilt). Vanaf hier in Breda ben je binnen een kwartiertje fietsen bij de Belgische grens. Vanaf Groningen doe je er met de auto zo’n 3,5 uur over voordat je in België bent. 

Tijdsverschil: België heeft geen tijdsverschil met Nederland

Taal: In het noordelijke deel (Vlaanderen) van België wordt gewoon Nederlands (Vlaams) gesproken. In het zuiden (waaronder ook Brussel en de Ardennen) wordt voornamelijk Frans gesproken. 

Valuta: In België betaal je gewoon met euro’s

Hoofdstad: Brussel

Visum: Je hebt voor België geen visum nodig

Stopcontacten: In België kun je gewoon gebruik maken van je Nederlandse stekkers

Gent België

De beste periode om naar België te gaan

Het hele jaar door is het leuk om een bezoekje aan België te brengen. In het voorjaar en de zomer heb je het zonnetje en de fijne temperaturen, waardoor het aangenaam is om de hele dag buiten te lopen. In het najaar, wanneer de bomen oranje kleuren, krijgt alles weer een hele andere sfeer. En ook in de winter zijn de Belgische steden reuze gezellig.

Blogs over België

No posts were found for provided query parameters.

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: