Top

Ierland

Reisgids

De ruige natuur, indrukwekkende groene landschappen en gezellige pubs maken Ierland tot een geweldige vakantiebestemming. En laten we vooral niet de rijke cultuur vergeten die je ongetwijfeld meteen opvalt zodra je voet zet in een van de Ierse steden. 

Citytrippen in Dublin, wandelen door de Wicklow Mountains of langs de kliffen van Howth of rondtoeren door het binnenland… in Ierland kan het allemaal. Of je nu houdt van cultuur, natuur, architectuur óf gewoon een gezellig weekendje weg wilt, in Ierland haal je je hart op.

Bestemmingen in België

Dublin (Coming soon)

Bereid je bezoek voor

Reistijd: Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1,5 uur over om naar Ierland te reizen

Tijdsverschil: In Ierland is het één uur vroeger dan in Nederland

Taal: Ierland kent twee officiële talen: Engels en Iers (Gaelic)

Valuta: In Ierland betaal je gewoon met euro’s

Hoofdstad: Dublin

Visum: Je hebt voor Ierland geen visum nodig

Stopcontacten: In Ierland worden stopcontacten met type G gebruikt. Dat betekent dat je je Nederlandse apparaten niet zomaar kunt aansluiten. Daarom heb je een reisstekker nodig.

Ierland kliffen
Dublin brug

De beste periode om naar Ierland te gaan

In Ierland kan het behoorlijk regenen. Daarom zijn met name het voorjaar en de zomer populair om naar Ierland te reizen. In deze periode is het land in bloei en tref je de groene heuvels waar het land bekend om staat. 

Toch zijn ook het najaar en de winter zeker niet verkeerd om naar Ierland af te reizen. Want hoewel het wat kouder en regenachtiger is, is het land ook in deze maanden prachtig. De groene heuvels en uitgestrekte landschappen krijgen rijk oranjebruin kleurenpalet. En ben je na een dagje wandelen in de Ierse natuur doorweekt en koud? Geen probleem, dan duik je gewoon de dichtstbijzijnde pub in om het weer warm te krijgen. 

Als je aan Ierland denkt, denk je aan gezelligheid. Guinness drinken in de pub en overal muziek… dát is Ierland. In welke periode van het jaar je ook naar Ierland gaat, gezellig is het er altijd!

Blogs over Ierland

No posts were found for provided query parameters.

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: