Top

Travel Guide

Spanje

Reisgids

Spanje is onder Nederlanders een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. En dat is niet zomaar. 

Misschien ken je Spanje vooral van de kustplaatsen waar je geniet van zon, zee en strand. Of toch eerder van een van de populaire steden, zoals Barcelona. Misschien denk je bij Spanje meteen aan de zonovergoten eilanden die bij het land horen, zoals de Balearen en de Canarische Eilanden. Naast deze populaire bestemmingen, heeft Spanje nog veel meer te bieden. Zoals de ruige kustlijnen in het noorden of een woestijngebied in het binnenland. 

Een ding is zeker: Spanje biedt voor ieder wat wils. En dat maakt het tot een fantastische bestemming voor jouw volgende reis. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om je perfect voor te bereiden op jouw volgende reis naar Spanje.

Bestemmingen in Spanje

Bereid je bezoek voor

Reistijd: De reistijd met het vliegtuig varieert van 2 tot 3,5 uur afhankelijk van welk deel van Spanje je wilt bezoeken. Met de auto doe je er ongeveer 13 uur over om naar het noorden van Spanje te rijden.

Tijdsverschil: Spanje heeft geen tijdsverschil met Nederland

Taal: Spaans is de hoofdtaal. In delen van Spanje spreken ze naast Spaans ook andere dialecten en talen, zoals Catalaans, Baskisch of Galicisch

Valuta: In Spanje betaal je gewoon met euro’s. Let wel op dat je voldoende contant geld meeneemt, want je kunt niet overal pinnen.

Hoofdstad: Madrid

Visum: Je hebt voor Spanje geen visum nodig

Stopcontacten: In Spanje kun je gewoon gebruik maken van je Nederlandse stekkers

Reisroute Bardenas Reales
Reisroute San Sebastián

De beste periode om naar Spanje te gaan

Juni tot en met augustus is verreweg de populairste tijd om naar Spanje te gaan. De Spaanse costas zijn deze maanden erg druk met toeristen uit alle delen van Europa. Als je houd van zon, zee, strand en gezelligheid, zijn dit goede maanden om naar Spanje te gaan. 

Zelf kies ik liever voor de maanden om het hoogseizoen heen: april, mei, september en oktober. In deze maanden tikt de thermometer nog altijd zomerse temperaturen aan, maar is het een stuk minder druk en toeristisch. Dat maakt deze maanden ideaal om het land te ontdekken en de cultuur op te snuiven. 

En wil je in de winter de koude Nederlandse temperaturen ontsnappen en op zoek naar de zon? Ook dan is Spanje een fantastische bestemming. Vooral in december is het heel leuk om een bezoekje aan Spanje te brengen. Kerst en het nieuwe jaar worden in Spanje namelijk groots gevierd. De steden worden prachtig versierd, waardoor je je in een wonderland begeeft. En dat met een temperatuur rond de 20 graden, ideaal!

Blogs over Spanje

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: