Top
lekkere bredase biertjes

Breda staat bekend als een echte bourgondische stad. Lekker eten en daarbij genieten van een lekker drankje. Het is daarom niet gek dat Breda meerdere brouwerijen en hippe plekken om gezellig biertjes te drinken kent. Vandaag neem ik je mee langs de verschillende brouwerijen, lekkerste bieren en hipste biercafé’s. 

Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal is dé plek voor alle bierliefhebbers. Met maar liefst 31 verschillende en bijzondere bieren op tap, ben je hier wel even zoet. Het brouwcafé heeft een unieke industriële sfeer en is een echte hotspot in Breda. Met deze ruime keuze kan het lastig zijn om een biertje te kiezen. Gelukkig is het barpersoneel ontzettend vriendelijk en geven ze graag tips. Handig, want met al die verschillende bieren kreeg ik spontaan last van keuzestress. 

Je vindt Brouwerij Frontaal aan de Linistraat 31 in Breda.

Brouwerij Sint Joris

Je vindt Brouwerij Sint Joris in het hart van Breda: aan de Grote Markt. De brouwerij ligt in de kelder van De Boterhal, een populair restaurant en biercafé. Naast de brouwerij, is er in de kelder ook een proeflokaal waar je kennis kunt maken met de brouwerij én natuurlijk de verschillende bieren kunt proeven. 

Geen zin in een uitgebreide rondleiding, maar wel in een lekker biertje? Geen probleem, want uiteraard zijn ook alle gewoon bij De Boterhal te bestellen. Naast bieren van Brouwerij Sint Joris, zijn er ook ontzettend veel andere bieren te drinken. Als echte bierliefhebber ben je hier dus wel even zoet!

De Boterhal (en daarmee het proeflokaal van Brouwerij Sint Joris) is centraal gelegen op de Grote Markt, kan niet missen!

Brouwerij de Beyerd

Brouwerij de Beyerd is een brouwerij met een verhaal. Met de opening van Brouwerij De Beyerd is een stukje Bredase traditie hersteld, namelijk die van De Drie Hoefijzers. Deze klassieke brouwerij stond 400 jaar geleden aan de Boschstraat. Om de traditie eer aan te doen, was ‘ Drie Hoefijzers Klassiek’  het eerste bier dat volgens origineel recept werd gebrouwen door Brouwerij de Beyerd. Tegenwoordig worden er in de brouwerij ook andere bieren volgens eigen recept gebrouwen. 

Naast een brouwerij is De Beyerd ook een gezellig restaurant en biercafé. Het is een sfeervol ouderwets bruin café waar je verschillende biertjes van eigen brouwerij proeft. Daarnaast staan er ook nog allerlei andere speciaalbieren op de kaart. Proost!

Je vindt de Beyerd aan de Boschstraat op nummer 26, natuurlijk in het mooie Breda. 

Witte Anker

Ook Witte Anker is een brouwerij met historie. Het Wit Anker is een klassieke brouwerij uit de geschiedenis van Breda. De brouwerij was actief tot 1901. Het pand staat er nog steeds en nog altijd is het voorzien van een wit anker. Vanuit dit verhaal besloten twee Bredase vrienden Brouwerij Witte Anker te beginnen. Het oude pand van de brouwerij is tegenwoordig een café: Dok 19. Bij deze hotspot is het bier van Brouwerij Witte Anker altijd vast op tap. 

Voor de echte bierliefhebbers is het ook mogelijk om een Witte Anker proeverij te doen. Hiervoor ga je naar het Bier-Lokaal aan de Boschstraat in Breda. Onder het genot van verschillende biertjes vertelt de brouwer je alles over het brouwproces en de verschillende recepten. Bij het Bier-Lokaal is ook Witte Anker merchandise te koop. Een leuk souvenir van een dagje Breda!

Het Bier-Lokaal is van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur geopend en op sommige dagen zelfs langer. Het adres van het Bier-Lokaal is: Boschstraat 150, in Breda. 

Dok 19 vind je in een karakteristiek pand aan de haven van Breda. Het adres: Haven 19. Weet je gelijk waar de naam vandaan komt 😉

Beers & Barrels

Geen brouwerij, maar als we het over bieren in Breda hebben, mogen we Beers & Barrels niet achterwege laten. Beers & Barrels is een echte hotspot in Breda. Je kunt er heerlijk eten en hebt er keuze uit ontzettend veel gezellige bieren. Er hangt een goede sfeer en het is er altijd gezellig druk. Wil je in het weekend gaan eten of een drankje doen bij Beers & Barrels? Zorg dan dat je van tevoren wel even reserveert. 

Je vindt Beers & Barrels in een indrukwekkend pand op Ceresstraat 15.

Mr. Barley

Wederom geen brouwerij. En zelfs de biertjes komen niet uit Breda. Maar toch wilde ik je dit café niet onthouden. Mr. Barley is namelijk een van mijn favoriete speciaalbiertjes in de stad. Hoewel je er niet specifiek Bredase biertjes kunt drinken, vind je er wel de lekkerste speciaalbiertjes van andere Nederlandse en buitenlandse brouwerijen, zoals Oediepus, Noordt en Lagunitas. Wanneer je als bierliefhebber een bezoekje brengt aan Breda is Mr Barley echt een aanrader. Naast speciaalbiertjes ben je bij Mr. Barley ook aan het juiste adres voor een hapje eten. De kaart biedt naast vis en vlees ook een uitgebreid vega(n) menu. H

Je vindt Mr. Barley aan de Tolbrugstraat op nummer 30. Lekker centraal in de stad en met uitzicht op het water is Mr. Barley een fijne plek om neer te ploffen na een dagje door de stad struinen.

Zoals je ziet, kom je in Breda niets te kort als het om lekkere bieren gaat. Alle brouwerijen, café’s en proeflokalen zijn redelijk centraal gelegen en goed te lopen vanaf het centrum. Ik zeg proost!

Geef een reactie

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: