Top
reizen bucketlist

Vorig jaar Kerst kregen we van de schoonouders het boek Bucketlist Reizen. Het boek deed zijn naam eer aan, want veel van de reizen op mijn bucketlist staan erin. 

Nieuwsgierig naar welke plekken ik écht nog een keer wil zien? Lees dan snel verder, want in dit artikel deel ik mijn bucketlist aan reizen. 

1. Roadtrippen door Australië

Rondreizen door Australië staat al ontzettend lang bovenaan mijn bucketlist. Ik weet niet wat het is, maar ik heb echt iets met dit land. De wonderbaarlijke natuur, het surfleventje en de karakteristieke cultuur. Tijdens mijn uitwisseling in Spanje woonde ik bij een Australisch gezin in huis en maakte ik kennis met de geweldige openheid van de mensen in dit land. Ik luister zelfs bijna alleen maar muziek van Australische muzikanten. Kortom: ik droom er al jaren van om naar Australië te gaan.

En weet je wat het mooiste is? Deze mag ik binnenkort gaan afstrepen! Over anderhalve maand vertrek ik naar Australië voor een roadtrip langs de oostkust. Aftellen geblazen dus! Natuurlijk ga je hier alles over lezen op mijn blog. 

2. Into the wild in Canada

Zo lang ik me kan herinneren, trekt de vrije natuur mij aan. Het geeft me een enorm vrij gevoel om tijd in de natuur door te brengen. En dat is precies waarom een reis door Canada mij zo bijzonder lijkt. Van indrukwekkende bergketens tot aan de spiegelende bergmeren. De woeste natuur en wilde dieren. Alles aan Canada lijkt me waanzinnig om met mijn eigen ogen te mogen zien. 

Een maand lang onderdompelen in de ruige natuur van Canada. Rondreizen in een camper en slapen in de vrije natuur. Zie jij het al voor je? Ik wel! Daarom zijn we al voorzichtig wat plannen aan het maken om ook deze reis in de (nabije) toekomst te kunnen afvinken. Wanneer het zover is, lees je er hier uiteraard alles over. 

3. Winterwonderland in Lapland

Het Noorderlicht zien staat bij mij – net als bij zoveel andere mensen – hoog op de bucketlist. Het lijkt me een betoverend moment om de lucht te zien oplichten in felle kleuren. Naast het Noorderlicht, zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om een bezoek aan Lapland te brengen. 

Wat dacht je van de ongerepte natuur en de uitgestrekte sneeuwvlaktes? Rendieren in het wild spotten en slapen in een iglo. En als hoogtepunt natuurlijk het rijden op een hondenslee. Dit alles lijkt me zo ontzettend mooi om mee te maken en zo anders dan andere plekken op de wereld. 

4. Surfen en good vibes in Hawaii

Aloha tropische stranden en magische watervallen, mystieke vulkanen en weelderige regenwouden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gigantische golven en de traditionele Hawaiiaanse cultuur. Er is zoveel moois dat Hawaii te bieden heeft. En precies daarom verdienen deze eilanden een plekje op mijn bucketlist. 

Al heel lang zeg ik dat ik naar Hawaii wil op huwelijksreis. Een beetje cliché, maar wel heel erg tof. Of dat er ooit van gaat komen? Geen idee, maar hoe dan ook breng ik zeker een keer een bezoek aan Hawaii. 

5. Kamperen in de vrije natuur van Scandinavië

Toen ik twee jaar geleden voor het eerst met de camper op vakantie ging wist ik het: ik wilde meer! Meer reizen in een camper, meer vrije natuur en meer slapen onder de sterren. Het is dat moment dat deze camperreis door Scandinavië een plekje op mijn bucketlist kreeg.

Waarom juist Scandinavië? In Scandinavië mag je overal vrij kamperen. Het ultieme gevoel van vrijheid dus. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige cultuur van deze regio. Een camper is de perfecte manier om deze pure en ongerepte natuur te ontdekken. 

6. California dreaming in Californië

Misschien viel het je al op, ik hou ontzettend veel van de oceaan, het strand, surfen en alles wat daarmee te maken heeft. Alleen al daarom verdient een trip naar Californië zeker een plekje op mijn bucketlist. En dat is alleen nog maar het begin van alle redenen waarom ik écht een keer naar dit deel van de USA wil. 

Er is zoveel in Californië wat ik nog graag wil zien. De grote steden als Los Angeles en San Francisco, maar ook het Yosemite National Park, Death Valley en de Grand Canyon. En daarbij lijkt het me heel tof om het typisch Amerikaanse leventje te ervaren. 

Met het schrijven van dit artikel is die reislust alleen nog maar verder aangewakkerd. Ik kan niet wachten om al deze plaatsen in het echt te zien en ben in mijn hoofd al plannen aan het maken om deze reizen ook echt te gaan doen. 

Heb jij ook een bucketlist? En welke bestemming staat op nummer één van jouw lijst?

Geef een reactie

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: