Top
Wat doen met vakantiefotos

Heb jij nog vakantiefoto’s die staan weg te rotten op je harde schijf? Zonde! Waarschijnlijk kijk je er zelden nog naar, terwijl het juist zo leuk is om reisherinneringen op te halen. Daarom deel ik in dit artikel 6 leuke dingen die je kunt doen met je (oude) reisfoto’s, zodat je er veel meer plezier van hebt. 

Reisfotos fotoboek

1. Maak een fotoboek

De afgelopen jaren maakte ik voor elke reis een fotoboek. Zo’n fotoboek is ideaal om aan je vrienden en familie te laten zien hoe mooi jouw vakantie was. Hoe gezellig is het om onder het genot van een kop thee samen door het fotoboek te bladeren en uitgebreid verslag te doen van je reis?

Aan de andere kant is zo’n fotoboek natuurlijk ook enorm leuk om te hebben voor jezelf. Onze fotoboeken hebben een prominent plekje in de kast en zijn daardoor onderdeel geworden van het interieur. We pakken de boeken er nog regelmatig bij om terug te kijken naar de mooie reis die we destijds maakten en weer helemaal in de vakantiestemming te komen. 

2. Laat een poster drukken

Heb je een reisfoto gemaakt waar je supertrots op bent? Laat hem dan afdrukken als grote poster. Zo heb je een unieke en persoonlijke eyecatcher in je huis. Stukken leuker dan zo’n standaard poster van de Ikea, toch? 

3. Maak je eigen ansicht- of kerstkaarten

Als typische millennial stuur ik zelden nog een kaart. Vrijwel alles gebeurt tegenwoordig digitaal. Heel handig, maar ouderwetse brievenbuspost heeft ook zo zijn charmes. Zo’n fysieke kerstkaart is toch wat persoonlijker dan een appje met ‘Fijne Kerst!’ op eerste kerstdag. 

Nóg persoonlijker maak je het door een eigen kaartje op te sturen. Niet zo’n suffe 3D-kaart met dubbelzijdig plakband die je in groep 3 in elkaar knutselde, maar een kaartje met een foto van een van je reizen. Bijvoorbeeld een toffe foto in de sneeuw die je tijdens je laatste wintersportvakantie maakte. Wedden dat je je oma of ouders daar dolgelukkig mee maakt? 

Reisfotos retro prints

4. Maak een waslijn met retro prints

Dat polaroid-camera’s weer helemaal in opleving zijn, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De foto’s die uit zo’n polaroid-camera komen, hebben een heerlijk retro-effect. Toch is zo’n camera niet altijd handig om mee te nemen op reis. Ze zijn best groot en die losse foto’s zijn wel érg makkelijk om kwijt te raken. Gelukkig kan het ook anders. 

Wist je dat je de foto’s die je met je digitale camera maakt ook gewoon kunt afdrukken met een retro-effect? Dat kan bijvoorbeeld wanneer je je foto’s laat afdrukken bij Fotofabriek. Bewaar je polaroids old school in een plakboek of tover ze om tot een heuse eyecatcher in huis door ze bijvoorbeeld aan een waslijn op te hangen. 

5. Print je bagagelabel voor je volgende reis

Als je een vliegreis maakt, is een bagagelabel onmisbaar. Mocht je backpack of koffer kwijtraken, dan is het dankzij je bagagelabel meteen duidelijk waar hij naartoe gestuurd kan worden. Doen dus, zo’n bagagelabel. 

De meeste bagagelabels zien er wat saai uit. Gelukkig kun je daar iets aan doen: print een bagagelabel met een zelfgemaakte foto erop. Bijvoorbeeld van dat mooie strand in Australië waar je maar bij blijft wegzwijmelen of van dat indrukwekkende uitzicht tijdens die hike langs de Portugese kust. Zo zorg je dat je je bagage extra makkelijk terugvindt tussen alle andere koffers en tassen op de bagageband. 

6. Maak een back-up

Dit is niet zozeer een ‘leuk ding’ om te doen met je reisfoto’s, maar wel noodzakelijk. Bewaar je reisfoto’s niet (alleen maar) op je laptop, maar maak een back-up op een externe harde schijf. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er iets met je laptop gebeurt. Hij wordt gestolen, je laat hem vallen of hij crasht. Het zou dan extra zuur zijn als je al je mooie reisfoto’s kwijt bent. Maak daarom na je reis meteen een back-up, zodat je reisfoto’s altijd behouden blijven. 

Wat doe jij altijd met je reisfoto’s? Laat je ze afdrukken of bewaar je ze toch vooral op je harde schijf?

Geef een reactie

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: