Top
Reis voorbereiden

Yes, eindelijk! Nog maar één week en je mag weer op reis. Waarschijnlijk ben je al volop bezig met de voorpret. 

Om te zorgen dat je straks zorgeloos op reis kunt, is het slim om een week van tevoren alvast de nodige dingen te regelen. Zo voorkom je last minute stress en houd je alles goed onder controle. 

1. Maak (of download) een lijst van alles wat je mee wilt nemen

Dit is hét moment om alvast na te denken over wat je allemaal mee wilt nemen. Zo zorg je dat je straks in recordtempo je tas kunt inpakken. Maak een zo compleet mogelijke lijst van alles wat je nodig denkt te hebben. Inspiratie nodig? Onze vrienden van de ANWB hebben voor vrijwel elk soort reis wel een handige paklijst gemaakt. 

2. Doe de laatste inkopen

In de vorige stap heb je een inpaklijst gemaakt. Loop deze lijst nog eens na. Heb je alles wat je mee wilt nemen al in huis? Of moet je misschien nog iets halen? Dit is het moment om alvast de laatste inkopen te doen. Natuurlijk hoef je niet alles meteen nieuw te kopen, maar kun je het ook van iemand lenen. Ook dat wil je een week (of langer) van tevoren alvast regelen. 

3. Regel de huishoudelijke zaken

Heb je iemand die op je huisdieren past? De planten verzorgt? De brievenbus leeghaalt? En af en toe een oogje in het zeil houdt? Als je deze dingen nog niet hebt geregeld, is dit het moment om ze in orde te brengen. 

4. Controleer al je reserveringen

Als je op reis gaat, is de kans groot dat je van tevoren een of meerdere reserveringen hebt gemaakt. Denk aan je vlucht, transfers, overnachtingen of een huurauto. Loop alle reserveringen nog een keer na en controleer of alles klopt. Bewaar al je documenten in een overzichtelijke map. Dat kan door ze uit te printen of door ze op je telefoon te bewaren. 

5. Maak je favo Spotify playlist alvast offline beschikbaar

Met fijne muziek wordt je reis nog veel leuker. Maak daarom alvast een paar playlists om tijdens je vakantie on repeat af te spellen. Vergeet niet om ze offline beschikbaar te maken, zodat je niet binnen no time al je mobiele data erdoorheen jaagt.  

Inspiratie nodig voor fijne reismuziek? Klik hier voor mijn go to playlist voor tijdens het reizen. (Grapje, ik luister hem het hele jaar door)

Geheugenkaartje camera leegmaken

6. Maak het geheugenkaartje van je camera alvast leeg

Weet je wat irritant is? Als je er tijdens het reizen achter komt dat je geheugenkaartje nog vol staat met familiekiekjes van afgelopen kerst. Je wilt ze niet zomaar weggooien, waardoor je amper ruimte hebt voor je reisfoto’s. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zoek daarom een week van tevoren alvast een aantal geheugenkaartjes bij elkaar, bewaar de foto’s die er nog op staan op je harde schijf en maak je kaartjes weer leeg. Zo kun jij tijdens je reis zorgeloos de mooiste plaatjes schieten. 

7. Stippel de heenreis alvast uit

Hoe beter je voorbereiding, hoe minder stress je hebt tijdens je reis. Loop daarom alvast goed na hoe laat je wilt vertrekken en hoe je reis eruit gaat zien. Reis je met het vliegtuig? Kijk dan nog even goed na hoe laat je waar precies moet zijn. En ga je met de auto? Plan dan alvast je route, zodat je weet wat je kunt verwachten, hoe laat je moet vertrekken en hoe laat je ongeveer op je bestemming aankomt. 

8. Check de regels in het land van bestemming

Ook niet onbelangrijk: kijk alvast even of er bepaalde regels gelden in het land waar je naartoe gaat. Zo moet je in veel steden in Duitsland bijvoorbeeld een milieusticker hebben als je in een dieselauto rijdt. Ook ontkom je er in deze tijd niet aan om te controleren wat de geldende maatregelen in het land van bestemming zijn. Controleer daarom op tijd of je misschien een negatieve test, vaccinatie of mondkapje nodig hebt. 

Check, check, dubbelcheck! Zodra je alle punten op deze lijst kunt afvinken, ben jij op en top voorbereid op je reis. Het is nu alleen nog een kwestie van afwachten tot het zover is, je koffers pakken en volop genieten van je reis. Have fun!

Geef een reactie

Download gratis roadtrip checklist

Roadtrip Checklist

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de checklist binnen enkele minuten in je mail.

50%

Je bent er bijna!

Vul hieronder je gegevens in om de gratis preset in je mailbox te ontvangen: